Visje van de Week

Kabeljauw met aardappelkorst en gestoofde prei


Een notenkorst kennen we allemaal maar ook met aardappelen en broodkruim maak je een crunchy korstje. Lekker bovenop een stukje Noordzeevis.


  • type:
  • hoeveelheid: voor 4 personen
  • bereidingstijd: (15) 30

Ingredienten


  • 2 grote vastkokende aardappelen
  • 4 stukken kabeljauwfilet (van 170 g)
  • 3 stengels prei
  • 1 sjalot
  • 1 ei
  • enkele el olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 handvol peterselie
  • 4 el broodkruim
  • peper en zout

Recept


  • Schil en snijd de aardappelen in kleine blokjes. Snipper de sjalot en de peterselie.
  • Meng de aardappelen, sjalot en peterselie met het broodkruim en ei. Kruid met peper en zout.
  • Besprenkel een bakblik met een beetje olijfolie. Leg hierin de kabeljauw en kruid met peper en zout.
  • Beleg met het aardappelmengsel en schuif in de oven. Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  • Was ondertussen de prei en snijd in stronken van 7 cm lengte.
  • Stoof de prei met een beetje boter en water onder gesloten deksel. Kruid met peper en zout. Serveer de vis met wat prei.