Visje van de Week

Krokante wijting met witloofstoemp en remouladesaus


Met het korstje van paneermeel is de wijting lekker krokant. Serveer met witloofstoemp en zelfgemaakte remouladesaus.


  • type:
  • hoeveelheid: voor 4 personen
  • bereidingstijd: 40

Ingredienten


  • 500 g witloof
  • 1 kg aardappelen
  • scheutje melk
  • 600 g wijting
  • 2 eieren
  • 100 g paneermeel
  • boter
  • nootmuskaat
  • arachideolie
  • peper en zout

Voor de remouladesaus:

  • 6 el mayonaise
  • handvol dragon
  • handvol bieslook
  • handvol peterselie
  • 3 augurken
  • 2 tl zilveruitjes
  • 2 tl kappertjes

Recept


  • Schil de aardappelen en snijd het witloof fijn. Kook de aardappelen en de helft van het witloof gaar in licht gezouten water. 
  • Giet af en pureer grof met een pureestamper. Roer er enkele klontjes boter onder en voeg een scheutje melk toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Splits de eieren en klop de eiwitten in een diep bord los met wat arachideolie.
  • Doe het paneermeel in een diep bord. Haal de vis eerst door het opgeklopte eiwit en dan door het paneermeel.
  • Bak de gepaneerde vis aan beide kanten krokant in arachideolie. Bak het resterende witloof in boter beetgaar. Kruid met peper en zout.
  • Snijd voor de saus de verse kruiden, augurken, kappertjes en zilveruitjes fijn. Meng alles onder de mayonaise.
  • Verdeel de puree over de borden en leg er telkens een krokant gebakken wijtingfilet op. Werk af met het gebakken witloof en een lepel van de remouladesaus.