Visje van de Week

Forel met witloof en citroendressing



  • type:
  • hoeveelheid: voor 4 personen
  • bereidingstijd: 45

Ingredienten


  • 3 roze grapefruits
  • 3 limoenen
  • 3 sinaasappelen
  • 2 el korianderzaadjes
  • 4 forelfilets
  • 300 g mini-asperges
  • 12 stronkjes mini-witloof
  • 2 el honing
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • olijfolie
  • boter

Recept


  • Schil de citrusvruchten van boven naar beneden tot op het vruchtvlees (zodat ook het witte velletje weg is).
  • Snijd de partjes los boven een kom en vang het sap op. Knijp daarna iedere citrusvrucht uit boven de kom. 
  • Rooster de korianderzaadjes in een droge pan. Vijzel de zaadjes tot poeder.
  • Maak het witloof schoon en leg het in een ovenvaste schotel samen met 4 eetlepels citrussap. Strooi er wat korianderpoeder over.
  • Dek af met aluminiumfolie en bak 15 minuten in de oven op 180°C.
  • Vermeng voor de dressing de stukjes citrus met het resterende citrussap, 3 eetlepels olijfolie, verse koriander en korianderpoeder.
  • Kook de asperges beetgaar.
  • Smelt boter in een pan samen met de honing en karamelliseer het witloof aan beide kanten.
  • Stoom de vis.
  • Leg de forel, de asperges, de citruspartjes en het witloof op het bord. Werk af met wat dressing.