

Kabeljauw met aardappelkorst en gestoofde prei
Een notenkorst kennen we allemaal maar ook met aardappelen en broodkruim maak je een crunchy korstje. Lekker bovenop een stukje Noordzeevis.
- type:
- hoeveelheid: voor 4 personen
- bereidingstijd: (15) 30
Ingredienten
- 2 grote vastkokende aardappelen
- 4 stukken kabeljauwfilet (van 170 g)
- 3 stengels prei
- 1 sjalot
- 1 ei
- enkele el olijfolie
- 50 g boter
- 1 handvol peterselie
- 4 el broodkruim
- peper en zout
Recept
- Schil en snijd de aardappelen in kleine blokjes. Snipper de sjalot en de peterselie.
- Meng de aardappelen, sjalot en peterselie met het broodkruim en ei. Kruid met peper en zout.
- Besprenkel een bakblik met een beetje olijfolie. Leg hierin de kabeljauw en kruid met peper en zout.
- Beleg met het aardappelmengsel en schuif in de oven. Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
- Was ondertussen de prei en snijd in stronken van 7 cm lengte.
- Stoof de prei met een beetje boter en water onder gesloten deksel. Kruid met peper en zout. Serveer de vis met wat prei.