Visje van de Week

Zalm op een bedje van wokgroenten en krielaardappelen


Wil je indruk maken op je gasten met een lekker culinair gerecht? Maak dan zeker deze gestoomde zalm met wokgroenten en aardappelen. Dit gerecht is niet alleen een smaakbom, het ziet er ook nog eens spectaculair uit. Succes verzekerd!


  • type:
  • hoeveelheid: voor 4 persons personen
  • bereidingstijd: 30

Ingredienten


  • 4 zalmfilets
  • 150 g sluimererwten
  • 400 g krielaardappelen
  • 250 g champignons
  • 100 g groene boontjes
  • 4 lente-uien
  • 80 g spinazie
  • 1 el sesamolie
  • 1 rode chilipeper
  • koriander
  • peper
  • zout

Recept


  • Was en snijd de groenten.
  • Warm de olie op in de wok en bak de aardappeltjes gedurende 15 minuten. 
  • Stoom ondertussen de zalm.
  • Voeg de rest van de groenten toe aan de wok maar houd de spinazie apart. Wok gedurende enkele minuten, tot de groenten beetgaar zijn.
  • Voeg nu de spinazie en de gesnipperde chili toe. Roer om tot de blaadjes spinazie geslonken zijn. Haal de wok van het vuur.
  • Serveer de groenten met de gestoomde zalm. Werk af met enkele blaadjes koriander.