Visje van de Week

Croque met zeebarbeel en Oud Brugge


Een croque met een zilte toets van zeebarbeel en heerlijk hartige Oud Brugge van bij ons.


  • type:
  • hoeveelheid: voor 4 Personen personen
  • bereidingstijd: 30

Ingredienten


  • 200 g zeebarbelen
  • 0,fijngesneden
  • 20 g roomkaas
  • 8 sneden toastbrood
  • 4 sneetjes belegen kaas (Oud Brugge)
  • boter
  • peper
  • zout

Recept


  • Snijd de zeebarbeelfilets in stukjes van ongeveer 1 cm. Meng de zeebarbeel, de lente-ui en de roomkaas in een kom.Breng alles op smaak met peper en zout.
  • Beleg 4 sneden brood met een sneetje Oud Brugge.Verdeel daarop het zeebarbeelmengsel. Leg er vervolgens telkens een sneetje brood bovenop zodat je een royaal gevulde croque krijgt.Smeer de croque langs beiden zijden in met boter en bak op een laag vuur tot hij goudbruin is.Leg de croque in een ovenschaal en plaats in de oven (170°C) tot de kaas gesmolten is. Recept: Jeremy Girvan