Visje van de Week

Ovenaardappeltjes met wijting en spinazie



  • type: Hoofdgerecht
  • hoeveelheid: voor 4 personen
  • bereidingstijd: (15) 30

Ingredienten


  • 20 kleine vastkokende aardappelen
  • 300 g verse spinazie (of 200 g diepvriesspinazie)
  • 4 wijtingfilets (elk 125 g)
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout  

Recept


  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de ongeschilde aardappelen en dep ze droog. Halveer ze, leg ze in een ovenschotel en besprenkel ze met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout en zet de schotel gedurende 25 minuten in de oven.
  • Bak de wijtingfilets aan beide zijden in een pan met 2 el olijfolie, gedurende 4 minuten op een hoog vuur.
  • Stoof de spinazie gaar en laat uitlekken.
  • Serveer de wijting met de spinazie en de ovenaardappeltjes.