Krokante wijting met witloofstoemp en remouladesaus
Met het korstje van paneermeel is de wijting lekker krokant. Serveer met witloofstoemp en zelfgemaakte remouladesaus.
- type:
- hoeveelheid: voor 4 personen
- bereidingstijd: 40
Ingredienten
- 500 g witloof
- 1 kg aardappelen
- scheutje melk
- 600 g wijting
- 2 eieren
- 100 g paneermeel
- boter
- nootmuskaat
- arachideolie
- peper en zout
Voor de remouladesaus:
- 6 el mayonaise
- handvol dragon
- handvol bieslook
- handvol peterselie
- 3 augurken
- 2 tl zilveruitjes
- 2 tl kappertjes
Recept
- Schil de aardappelen en snijd het witloof fijn. Kook de aardappelen en de helft van het witloof gaar in licht gezouten water.
- Giet af en pureer grof met een pureestamper. Roer er enkele klontjes boter onder en voeg een scheutje melk toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Splits de eieren en klop de eiwitten in een diep bord los met wat arachideolie.
- Doe het paneermeel in een diep bord. Haal de vis eerst door het opgeklopte eiwit en dan door het paneermeel.
- Bak de gepaneerde vis aan beide kanten krokant in arachideolie. Bak het resterende witloof in boter beetgaar. Kruid met peper en zout.
- Snijd voor de saus de verse kruiden, augurken, kappertjes en zilveruitjes fijn. Meng alles onder de mayonaise.
- Verdeel de puree over de borden en leg er telkens een krokant gebakken wijtingfilet op. Werk af met het gebakken witloof en een lepel van de remouladesaus.