Visje van de Week

Groentepuree met krokant gebakken koolvisfilet



  • type:
  • hoeveelheid: voor 4 personen
  • bereidingstijd: 40

Ingredienten


Voor de puree:

  • 4 grote aardappelen
  • 1 butternut pompoen
  • 1 broccoli
  • klontje boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voor de vis:

  • 600 g koolvisfilet
  • 4 el tarwebloem
  • 2 eieren
  • 100 g paneermeel
  • klontje boter
  • peper en zout

Recept


Maak de puree

  • Schil de aardappelen en snijd in stukken. Halveer de butternut, pel hem en snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd nu ook de roosjes van de broccoli.
  • Kook de aardappelen samen met de butternut in gezouten water tot ze gaar zijn. Giet af en plet ze tot een smeu├»ge puree. Voeg nu de boter, voldoende nootmuskaat en peper en zout toe en meng alles goed onder elkaar.
  • Bak de broccoliroosjes op een hoog vuur tot wanneer ze beetgaar zijn en meng ze daarna onder de pompoenpuree.

Bereid de vis

  • Bestrooi de filets met peper en zout en wentel ze door de bloem.
  • Klop de eieren los, haal de vis erdoor en haal door het paneermeel. Zorg ervoor dat het paneermeel goed aan de filets plakt.
  • Neem een pan, verhit een klontje boter en bak de vis aan iedere kant goudbruin in ca. 5-7 minuten.
  • Serveer meteen samen met de groentenpuree.