Visje van de Week

Visbrochette van forel, paprika en rode ui met een frisse venkelsla


Ook van vis kan je een lekkere brochette maken. De forel kan je snel en makkelijk aan een stokje rijgen en garen op de BBQ. De venkelsla zorgt voor een frisse toets.


  • type:
  • hoeveelheid: voor 4 personen
  • bereidingstijd: 45

Ingredienten


  • 4 forelfilets, schoongemaakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 1 rode paprika
  • 4 zilveruitjes
  • 1 rode ui
  • sap van ½ citroen
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de sidedish:

  • 1 grote venkel
  • 1 komkommer
  • 200 g kerstomaatjes
  • 2 el fijngehakte dille
  • 250  g tarwegranen

Voor de dressing:

  • 6 el citroensap
  • 3 tl suiker
  • 5 el olijfolie

Recept


  • Halveer de forelfilets. Meng de witte wijnazijn, met de oregano en een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout. Pel de uitjes. Blancheer ze 5 minuten in licht gezouten water.
  • Rijg de stukken forelfilet  aan houten spiesen. Wissel af met een zilveruitje en twee rode uitjes. Leg ze in de marinade en laat 30 minuten marineren.
  • Kook de granen gaar in licht gezouten water.
  • Snijd de komkommer in de lengte door. Verwijder met een lepel de zaadjes en snijd de komkommer in lange linten.
  • Snijd de venkel in dunne reepjes. Halveer de kerstomaatjes.
  • Meng alle groenten met de dille onder elkaar. Giet de granen af en meng ook onder de groenten.
  • Maak een dressing met het citroensap, de suiker en 5 el olijfolie. Kruid met peper en zout.  Schep onder de salade.
  • Grill ze gaar op de barbecue. Bestrijk regelmatig met de marinade. Serveer met de venkelsla.