Visje van de Week

Mosselen natuur


Elk jaar kijken we als Belgen opnieuw uit naar het mosselseizoen. En terecht! Houd je het graag klassiek? Dan moet je deze mosselen natuur maken. 


  • type: Hoofdgerecht
  • hoeveelheid: voor 4 personen
  • bereidingstijd: (0) 30

Ingredienten


  • 4 kg mosselen 
  • 2 stengels groene selder
  • 2 uien 
  • 2 el boter
  • Peper

Voor de mosselsaus

  • 6 el mayonaise
  • 1 dl kookvocht van de mosselen
  • 1 el scherpe mosterd
  • 1 kg frietaardappelen
  • Snufje grof zeezout

Recept


  • Spoel de frietaardappelen en snijd in grove frietjes. Spoel goed na en dep droog. Verwarm de friteuse voor op 160°C. Bak de frieten een eerste maal voor.
  • Spoel de mosselen tweemaal in koud water en trek de baard eruit.
  • Pel de ui en snijd fijn, samen met de selder.
  • Zet een grote kookpot of mosselpot op het vuur en stoof de selder en ui in bakboter. Voeg de mosselen toe en kruid met peper. Dek de pan af en laat gedurende 5 minuten stomen.  Schud de pan eenmaal op en laat nog eens 4 minuten stomen, tot alle mosselen open zijn.
  • Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 190°C. Bak de frietjes verder krokant gedurende enkele minuten en laat goed uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Mosselsausje Meng hiervoor de mayonaise met de mosterd en het kookvocht van de mossels.
  • Serveer de mosselen natuur meteen met frietjes en de mosselsaus. Dien op met een lekker fris Belgisch witbier.