Visje van de Week

Springrolls met gemarineerde vis



  • type:
  • hoeveelheid: voor 4 personen
  • bereidingstijd: 20

Ingredienten


  • 300 g lengfilet
  • sap van 2 limoenen
  • 1 teentje look
  • 1 gehakte chilipeper
  • ½ theelepel geraspte gember
  • ½ koffielepel suiker
  • verse koriander
  • 2 wortels
  • 4 lente-uitjes
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 8 vellen rijstpapier

Voor de dipsaus:

  • 3 eetlepels soyasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • peper

Recept


  • Snijd de visfilet in blokjes. Meng de vis met het limoensap, de look, de chilipeper, suiker en gember. Zet in de koelkast gedurende 15 minuten.
  • Snijd intussen de wortel, lente-uitjes, komkommer en avocado in reepjes.
  • Vul een kom met lauwwater. Dompel een vel rijstpapier 10 seconden onder.
  • Maak een keukenhanddoek lichtjes nat en leg het vel rijstpapier op de handdoek. Beleg in het midden met groentjes en vis.
  • Vouw de twee zijkanten naar binnen en rol op. Snijd de rolletjes in 2 en serveer met de dipsaus.