

Ovenaardappeltjes met wijting en spinazie
- type: Hoofdgerecht
- hoeveelheid: voor 4 personen
- bereidingstijd: (15) 30
Ingredienten
- 20 kleine vastkokende aardappelen
- 300 g verse spinazie (of 200 g diepvriesspinazie)
- 4 wijtingfilets (elk 125 g)
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Recept
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de ongeschilde aardappelen en dep ze droog. Halveer ze, leg ze in een ovenschotel en besprenkel ze met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout en zet de schotel gedurende 25 minuten in de oven.
- Bak de wijtingfilets aan beide zijden in een pan met 2 el olijfolie, gedurende 4 minuten op een hoog vuur.
- Stoof de spinazie gaar en laat uitlekken.
- Serveer de wijting met de spinazie en de ovenaardappeltjes.